3.3.2011

Matka-apteekki


Huolellinenkaan ihminen ei voi varautua kaikkeen mitä matkan aikana voi sattua. Riittävän kattava matka-apteekki saattaa pelastaa loman tai tuoda muuten vain helpotusta tukalaan oloon reissussa. Mitä sitten pitäisi ottaa mukaan, jotta selviäisi?
  • Henkilökohtaiset lääkkeet. Niitä olisi hyvä olla ainakin viikon verran ylimääräistä. Eihän tästä ole kuin vuosi kun Eiyafjallajökull purkautui ja aiheutti monien ihmisten loma- ja muihin matkoihin suuria viivästyksiä. Tunnen yhden henkilön, joka joutui viettämään ylimääräisen viikon Kanariansaarilla kun lentoja ei tuhkan vuoksi lähtenyt. Säännöllisen lääkityksen käyttäjän tulee turvata lääkityksensä ja varmistaa se vielä ottamalla resepti mukaan. Reseptistä voi pyytää lääkäriltä myös englanninkielisen käännöksen mikäli epäilee siitä olevan hyötyä.
  • Särky- ja kuumelääkettä. Valittavaa riittää tässä kategoriassa. On olemassa pelkkiä särky- ja kuumelääkkeitä sekä tulehduskipulääkkeitä. Vaikuttavina aineina joko asetyylisalisyylihappo, ibuprofeeni, ketoprofeeni tai parasetamoli. Viimeksi mainittua ainetta sisältäviä lääkkeitä suositellaan otettavaksi mukaan tropiikkiin ja se sopii myös heille, joilla on asetyylisalisyyliallergia.
  • Maitohappobakteerivalmistetta. Ripulin ehkäisyyn ja oireiden hoitoon.
  • Ripulilääkettä. Imodium tai vastaava. Riittävästä nesteen saannista on kuitenkin huolehdittava ja tarvittaessa hakeuduttava hoitoon.
  • Kyypakkaus. Ensiavuksi käärmeen ja ampiaisen/mehiläisen pistoihin. Sisältää hydrokortisonia.
  • Digitaalinen kuumemittari. Nopea tapa selvittää onko lämpöä/kuumetta. Ei sisällä elohopeaa.

Mahdollisesti myös:
  • Hydrokortisonivoide. Allergisen ihon hoitoon sekä myös auringon polttamalle iholle. Sopii lisäksi avuksi hyönteisten pistoon.

Hyvä olisi pitää mukana myös pientä haavanhoitosettiä/ensiapupakkausta, jossa ainakin laastaria ja sidetarpeita. Haavan puhdistukseen käy puhdas juokseva vesi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti